Solbærgelé

1 kg. Solbær (ikke for modne)
2 dl. Vand

Til kogning af saft: pr. ½ l. Saft, 375 gr. Krystalmelis, 1 tsk. Konserveringsvæske

Bærrene, der endelig ikke må være for modne, skylles omhyggeligt, løber af og sættes over varmen med vandet.
Bringes langsom i kog, og koger over svag varme, indtil bærrene har afgivet al deres saft.
Hældes derefter gennem en saftpose, der forinden er opvredet i kogende vand, og skal da henstå natten over.
Derved opnår man, at al saften køber igennem - det sidste saft indeholder mest pektin (det stof der danner gelé).
Saften måles og skal nu koges over kraftig varme i 4-5 min.
Gryden tages fra varmen, sukkeret tilsættes og der røres med raske tag, til sukkeret er smeltet.
Sættes igen over varmen, blot nogle få minutter.
Skummes omhyggeligt - hvis der kommer skum i geleen, bliver den uklar.
Til sidst slukkes der for varmen, konserveringsvæsken røres i, og geleen hældes i små glas.
Tilbindes først dagen efter.


Tulle' opskrifter - http://www.greiersen.dk/mad